Archives

Veiligheidsdagen WVL

Naar goede gewoonte organiseert Constructiv in samenwerking met RTC West-Vlaanderen, VDAB en de regionale sociale partners van de bouw op donderdag 12, vrijdag 13 en maandag 16 mei 2022 veiligheidsdagen voor afstuderende jongeren in West-Vlaanderen. Meer dan 400 jongeren worden ondergedompeld in veiligheidsthema’s en worden begeleid naar hun eerste job in de bouw. Op het programma staat een veiligheidsparcours met praktische workshops waarin de leerlingen kennis kunnen maken met een thema rond veiligheid: alcoholsensibilisatie, tuimelwagen, stofbestrijding, praktijkoefeningen met hoogwerker en minigraver, bedrijfsongevallen en snijwonden. Dit jaar heten wij iedereen ook welkom in onze ‘Bouwplaza’, een speelruimte voor jong en oud, waar men extra ondergedompeld wordt in de realiteit van de werf, hoe er veilig werken en hoe te solliciteren voor een job in de bouw, … Ook de in een nieuw kleedje gestoken Construbus zal aanwezig zijn!

Persconferentie

De lancering van de “De Bouw Kijkt Verder” kan niet voorbijgaan zonder een gepaste persconferentie. Die vindt plaats 7 april in het WTC III gebouw te Brussel. Want de bouw staat voor heel wat uitdagingen: voor de green deal, het relanceplan, de energetische doelstellingen en de heropbouw van de overstroomde gebieden, zijn naar schatting binnen het jaar zo’n 20.000 nieuwe werkkrachten nodig! En al heeft de sector heel wat voordelen te bieden, recent onderzoek toont aan dat de Belg nog te veel clichés en misvattingen aan de sector verbindt. Tijd om dit te doorbreken!

Kamp C: Regionale waardeketen in de bouwsector

Hoe betrek je de lokale waardeketen in de bouwsector? Wat is de economisch, sociaal en ecologische impact van de opkomst van biomaterialen? Ontdek wat dit voor jou kan betekenen en laat je op 5 mei inspireren door de ervaringen van een reeks boeiende sprekers die bio-based en circulair bouwen in de praktijk brengen.

Opendeurdag WETECH Academy

Op 7 mei 2022 opent weTech academy zijn deuren … eindelijk terug ter plekke de sfeer opsnuiven van het schoolleven… Wat mag u verwachten? – Snuffelen in elk van onze afdelingen (eerste graad, Hout, Bouw, Mechanica, Auto, Elektriciteit en Technologische wetenschappen), met mogelijkheid tot een gesprek met praktijkleerkrachten – Veel informatie over: • Onze opleidingen • Zorg op school • Duaal Leren • Inschrijven • … – Een hapje en drankje Komt u ook onze school ontdekken? U bent welkom tussen 10u en 17u!
1 2 3