contact
- De bouw,
ook iets voor jou?

Onze regionale adviseurs helpen je graag. Stel hier je vraag!

Veilig bouwen: eerst denken, en dan doen!

Een werf waar iedereen zich goed voelt en zich veilig kan voortbewegen, daar gaan we voor. Safety My Priority is een van deze initiatieven.

Een werf waar iedereen zich goed voelt en zich veilig kan voortbewegen, daar gaan we voor. Safety My Priority is een van deze initiatieven.

Safety My Priority

Safety My Priority zag voor het eerst het licht in 2019. Deze bewustmakingscampagne van de Confederatie Bouw richt zich naar iedereen die beroepshalve met bouwen en verbouwen te maken heeft. De boodschap? Zet je in voor optimale veiligheid op de werf.

 

2587 handtekeningen

Aan de basis van deze campagne ligt een charter dat ondertussen zo’n 2600 handtekeningen heeft verzameld. Zowel bouwbedrijven, onderwijs, ontwerpers, veiligheidscoördinators, experten, studiebureaus, particuliere en publieke bouwheren kunnen hun schouders onder dit project zetten door het charter te ondertekenen via Safety My Priority.

Daarbovenop vind je op dit platform een toolbox met handige richtlijnen, digitaal materiaal zoals Facebook banners en zelfs mondmaskers om dat onzichtbare gevaar, het coronavirus, tegen te gaan.

 

Van middenmoot naar koploper

België loopt dan wel voorop qua innovatie in de bouw, voor veiligheid op de werkvloer hinkelen we nog steeds beschamend achter. In ons land loopt een bouwvakker 50% meer risico op een arbeidsongeval dan in de toplanden Nederland, Zweden, Ierland en Groot-Brittanië.

Het aantal arbeidsongevallen is de laatste jaren dan wel serieus verminderd, toch is het cijfer nog steeds onaanvaardbaar hoog. Een groter collectief bewustzijn omtrent risicopreventie en veiligheid moet dit cijfer in de Belgische bouwsector fors terugschroeven.

Meer weten over veiligheid in de bouw?

Lees hier meer over het Safety My Priority-project