contact
- De bouw,
ook iets voor jou?

Onze regionale adviseurs helpen je graag. Stel hier je vraag!

Bouwsafari: op jobontdekking in de bouwsector

De Bouwsafari: een heel nieuw concept

Mensen aantrekken om te werken in de bouwsector? Het blijft moeilijk. Daarom besloten we samen met Stad Leuven, VDAB en Constructiv werkzoekenden en werkgevers letterlijk dichter bij elkaar te brengen.

Op 29 september maakten we met 40 werkzoekende deelnemers een rondrit langs bouwbedrijven in en rond Leuven. Daar maakten ze kennis met de diversiteit aan bouwprojecten en jobs. En maakten we ze warm voor een job in de bouw.

Wat kan je van werken in de bouwsector verwachten?

De deelnemers werden te woord gestaan door verschillende vakmensen die met plezier de voordelen van werken in de bouw in de verf zetten.

Enkele beestige voordelen:

Om het hoofd te kunnen bieden aan de vele heropbouw- en renovatie-ambities zijn naar schatting ongeveer 20.000 nieuwe werkkrachten nodig.
Karin Malfliet
regiomanager Constructiv

De Big 5 van de bouwsector

Elk bouwproject is verschillend: van monumenten tot huizen, van badkamer tot keuken. Werken in de bouw heeft voor ieder wat in petto. Er bestaan 40 bouwberoepen waar we mensen voor nodig hebben.

De bedoeling van de Bouwsafari was dan ook om de deelnemers kennis te laten maken met de verschillende aspecten en beroepen van de bouw.

Zo werd het restauratieproject van de Abdij van Park bezocht, maar ook een nieuwbouwproject in Herent, een bio-ecologisch bouwproject in Herent, een atelier/schrijnwerkerij in Kortenberg en kregen de deelnemers uitleg over stooktechnieken en warmtepompen.

Ontdek hier alle jobs in de bouw.

 

Wil jij ook aan de slag in de bouw, maar heb je geen idee hoe je eraan begint? Neem contact op, wij helpen je graag!

 

 

 

  • In samenwerking met