contact
- De bouw,
ook iets voor jou?

Onze regionale adviseurs helpen je graag. Stel hier je vraag!

Studentenjob in de bouw? Helemaal iets voor jou!

Sta jij met je voeten in de cement, of droom je van een job in de bouw? Je hoeft helemaal niet te wachten tot je bent afgestudeerd om eraan te kunnen beginnen. We leggen je graag alle voordelen uit.

Sta jij met je voeten in de cement, of droom je van een job in de bouw? Je hoeft helemaal niet te wachten tot je bent afgestudeerd om eraan te kunnen beginnen. We leggen je graag alle voordelen uit.

Als student kan je op allerlei manieren terecht in de bouwsector. Als je minstens vijftien jaar bent en het tweede middelbaar bent gepasseerd, kan je al de handen uit de mouwen steken door middel van duaal leren. Daarbij doe je kennis op op school, terwijl je je rugzak vult met ervaring op echte werven. Ideaal voor wie liever niet te veel stilzit en houdt van DOEN!

‘Gewone’ jobstudent

Niet dat je niet gewoon mag viben in de klas, maar ben je op zoek naar een zinvolle job, dan kan je ook als gewone jobstudent terecht in de bouw. De voorwaarden zijn (bijna) hetzelfde als voor andere studentenjobs:

  • Je bent minstens 15 jaar
  • Je volgt een voltijdse (dag)opleiding
  • Je krijgt geen overbrugginsuitkering
  • Je volgt een veiligheidsopleiding in je dagopleiding – of daarbuiten

Dat betekent dat je zowel als middelbare scholier als student in een hogere opleiding aan de slag kan in je droomjob. Waarom je dat juist zou willen doen? Dat vertellen we je graag, en wel met drie uitstekende redenen.

1. Je werk betekent iets

Je geeft een mens een dak boven zijn of haar hoofd, hoe cool is dat? In onze sector ben je iedere dag bezig met het meebouwen aan iemands toekomst, zowel voor gezinnen als voor ondernemingen. Wat je doet, heeft impact én je ziet al snel het resultaat.
#GOALS

2. Ervaring opdoen bij je toekomstige werkgever

Als jobstudent kan je werken op de plek waar je stage loopt. Dat is een serieuze win-win voor jezelf en voor het bedrijf waar je werkt: jij doet ervaring op bij je toekomstige werkplek, terwijl je baas meteen weet wie hij in huis haalt. Dit soort werkrelaties duren vaak het langst en zorgen voor een groot vertrouwen van bij het begin. Relationship goals!

3. Goed betaald

Oké, dit mag geen doel op zich zijn, maar die swag fixt zichzelf niet, of wel? Een student krijgt vanaf 1 juli 2023 minimum het barema van Categorie 1 net zoals een gewone arbeider. Na één werkdag kan je al een behoorlijk leuk feestje bouwen! (Of sparen voor die grote, toffe reis met je vrienden.) Vergis je niet: het is hard werken, maar het resultaat is dan ook navenant.
#YesPlease

4. Bonus: Werken in openlucht

We doen er nog eentje bovenop! Ben jij niet gemaakt om als een kantoormus de hele dag in je nestje te blijven? Dat begrijpen we maar al te goed. In de bouwsector werk je altijd in de frisse buitenlucht – tenzij bij erg slecht weer natuurlijk.

Let op!

Een studentenjob in de bouw heeft vele voordelen, maar let op voor deze valkuilen:

  • In de zomervakantie is er ook een periode van drie weken waarin de sector geniet van het bouwverlof. Kijk op voorhand goed na wanneer deze valt. Dan kan jij immers ook niet werken.
  • Per jaar mag je maximaal 600 uren presteren als jobstudent in de bouw. Dat is al vrij veel, maar let op dat je er niet boven gaat. Dat kan namelijk gevolgen hebben voor de belastingberekening van je ouders.

Heb je daarnaast nog vragen? Ons team van begeleiders helpt je graag verder. Vul hieronder ons contactformulier in.