contact
- De bouw,
ook iets voor jou?

Onze regionale adviseurs helpen je graag. Stel hier je vraag!

Maak kennis met Buildwise: de nieuwe fundamenten van het WTCB

Er komen grote uitdagingen af op de bouw. Om klaar te zijn voor de wereld van morgen bouwt Buildwise vandaag al aan een toekomstgerichte strategie. Zo staat het voormalige WTCB klaar om bouwbedrijven en aannemers te gidsen met concrete en innovatieve oplossingen.

Er komen grote uitdagingen af op de bouw. Om klaar te zijn voor de wereld van morgen bouwt Buildwise vandaag al aan een toekomstgerichte strategie. Zo staat het voormalige WTCB klaar om bouwbedrijven en aannemers te gidsen met concrete en innovatieve oplossingen.

Bijna 65 jaar lang werkte ledenorganisatie WTCB nauw samen met de bouwsector om gerichte oplossingen te vinden voor complexe problemen. Als onderzoekscentrum gold het als een uitgebreide kennisdatabank die werkte aan gerichte adviezen op maat. Die rol breidt Buildwise nu verder uit: niet alleen met een nieuwe naam, maar ook met aangepaste strategische doelstellingen en steile ambities voor 2025.

 

Van onderzoek naar innovatie

Kwaliteit, productiviteit en duurzaamheid staan meer dan ooit centraal in de bouw. De huidige wereld zorgt voor zowel een stimulerende als een complexe realiteit: stimulerend dankzij de digitale en industriële vooruitgang, maar tegelijk is die ook complex door de vele uitdagingen waar we als maatschappij voor staan. Buildwise wil haar leden ondersteunen om deze het hoofd te bieden met innovatieve oplossingen.

Vandaag verbinden voor morgen

Buildwise beschikt momenteel over 280 toegewijde experts die iedere dag hun kennis en expertise vertalen naar concrete oplossingen voor op het terrein. Meer dan ooit zullen ze modernisering uitdragen om innovatieve technieken te stimuleren en zo meer duurzaamheid en efficiëntie te brengen naar het werkveld. De aannemers staan in deze ambitie centraal.

 

Kijken naar de wereld vanuit ieder perspectief

Om de beste oplossing te vinden voor iedere uitdaging kijkt Buildwise over iedere grens heen. Met de voeten stevig in het werkveld zal het zoeken naar de beste benadering waarbij zoveel mogelijk disciplines worden betrokken. Hierbij zet Buildwise drie pijlers centraal: technologie, duurzaamheid en vakmanschap.

Oliver Vandooren en Johan Willemen

Steile ambities voor 2025

 

In een maatschappij die almaar sneller verandert, moet de vernieuwde visie van Buildwise een stevige houvast bieden. Daarom zet het drie ambities voorop die de uitdagingen van de toekomst moeten aangaan: Metier, de Green Deal en Bouw 4.0.

Met een sterke focus op het Metier speelt Buildwise in op de vakman in zijn dagelijkse behoeften en ontwikkelt het technologie die bouwbedrijven snel en makkelijk inzicht helpen krijgen in technische kwesties.

 

Voor de Green Deal zal het op zoek moeten naar oplossingen voor de energetische renovatiegolf die op de wereld afstevent tegen 2050. Een enorme opportuniteit voor de bouw, maar eentje met de nodige obstakels.

Eén van die obstakels vindt Buildwise in de productiviteit van de bouw. Bouw 4.0 moet de concurrentiële positie van onze bouwbedrijven en aannemers helpen versterken zodat bouwen betaalbaar blijft door bijvoorbeeld nieuwe technologie te integreren.

Buildwise gebouw zijaanzicht

Show, don’t tell

Om de vernieuwde look te ondersteunen, nam Buildwise de intrek in haar nieuwe gebouwen. Dit duurzaam gerenoveerde pand straalt alle waarden, doelstellingen en ambities uit die Buildwise ook strategisch wil neerzetten. Bovendien is het een speeltuin die nieuwe technologiën tentoonstelt voor het publiek en een inspiratiebron vormt voor bouwprofessionals dankzij het uitgebreide Experience Center.

Meer weten over Buildwise? Bezoek de website via www.buildwise.be.

  • In samenwerking met