Giana bij bouwmaterialen Hendrickx  | Aflevering 7

Gedimat Hendrickx denkt mee na over duurzaamheid op de werf. Hoe ze dat doen? Giana De Kat zocht het uit en kon net geen job bemachtigen.

Gedimat Hendrickx denkt mee na over duurzaamheid op de werf. Hoe ze dat doen? Giana De Kat zocht het uit en kon net geen job bemachtigen.
Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door De Bouw Kijkt Verder (@debouwkijktverder)

Oog voor duurzaamheid 

Wat meteen opvalt in dit bedrijf is dat het bedrijf alles in het teken staat van oog heeft voor duurzaamheid. Zo worden bijvoorbeeld infiltratiemodules verkocht die ervoor zorgen dat men regenwater kan opvangen, bufferen en via kleine gaatjes in de module, traag kan teruggeven aan de bodem. Bijkomend voordeel? Overstromingen voorkomen bij extreme buien of regenwater voor andere doeleinden inzetten.  

Maar daar stopt het niet. Een houtvermorzelaar zorgt voor minder transportvolume en makkelijkere recyclage: dubbele win! Zo zijn er tientallen manieren waarop er bij Gedimat gedacht wordt aan duurzaamheid, ecologie en tijdswinst. 

Prefab-uleus 

Die tijdswinst zit ‘m op werven gedeeltelijk in doorgedreven prefab-methodes. Bij Hendirckx wordt zoveel mogelijk in het depot gemaakt, waardoor er op de werf alleen nog maar geïnstalleerd moet worden. Handig! 

Blijvers 

Ondanks hun honderdjardig bestaan zit Gedimat dus nog steeds op het scherpst van de snede wat betreft innovatie. Het gevolg: stagiairs worden jobstudenten die maar al te graag een vaste job willen. Fijn werken dus; zo zien we het graag.