contact
- De bouw,
ook iets voor jou?

Onze regionale adviseurs helpen je graag. Stel hier je vraag!

Bouwuitjes voor jong en oud(ers): leerrijk, interactief en bij jou in de buurt

Zijn jouw kinderen tussen 7 en 14 jaar? Dan is de kans groot dat ze graag creatief aan de slag zijn. Wij geven je de leukste tips voor één of meerdere dagen aan interactief bouwplezier.

Zijn jouw kinderen tussen 7 en 14 jaar? Dan is de kans groot dat ze graag creatief aan de slag zijn. Wij geven je de leukste tips voor één of meerdere dagen aan interactief bouwplezier.

Dat kinderen graag bezig zijn, hoeven we je niet te vertellen. Dat de bouw hen de ideale speeldate kan bezorgen, dat is misschien wél nieuws. Toch is het zo: dingen ontwerpen, maken, problemen oplossen en… weer afbreken. Welk kind houdt er niet van?

De stijgende interesse van jongeren in STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics) zorgt ervoor dat je vandaag heel wat initiatieven, dagtrips en meerdaagse kampen kan vinden die niet alleen leerrijk en uitdagend zijn, maar ook vooral heel erg leuk én cool. Bovendien vind je zoveel opties dat er altijd wel een bouwuitje te beleven valt bij jou in de buurt.

Constructieve én destructieve ervaringen

Onderaan vind je een lijst met dagtrips en meerdaagse kampen die we je zeer kunnen aanraden. Je vindt ze verspreid over heel Vlaanderen, elk met een eigen insteek. Wil je je kinderen leren hoe ze creatief problemen kunnen oplossen? Of wil je hen eerder de kans geven om iets op te bouwen dat ze dan zelf mogen afbreken?

Kies voor een beleving die kinderen de handen uit de mouwen laat steken, of zet hen aan het werk bij het plannen van een moderne stad. Je vindt vast wel iets voor jouw (klein)kinderen. Ontdek hieronder alle bouwuitjes/bouwkampen!

Brussel

  • Op woensdag 27 september van 14u tot 16u, organiseert Construcity.brussels een “Bouwnamiddag”. Ontdek de beroepen van de toekomst in Brussel! Op het programma: besturen van bouwmachines, metseltechnieken, virtueel werfbezoek, Escape Game over de bouw en nog veel meer! Voor kinderen van 8 tot 14 jaar. Ouders welkom!Dit evenement is gratis, bovendien! Reserveer nu.

Antwerpen

  • Eén van de gekendste wetenschapsbelevingen vind je bij Technopolis. In het Mechelse belevingscentrum maak je niet alleen kennis met wetenschap en techniek, dankzij (onder meer) LEGO Studio 2.0 leer je kinderen bouwen aan de stad van de toekomst. Geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.

Oost- en West-Vlaanderen

  • In Oost- en West-Vlaanderen brengt de Techniekacademie de circulaire economie tot leven. Klinkt droogjes, maar is het niet: je kinderen leren er hoe een duurzame wereld in elkaar zit en hoe zij daartoe kunnen bijdragen – spelenderwijs uiteraard. Geschikt voor jongeren vanaf 12 jaar.
  • In Gentbrugge breng je jouw kinderen naar de Bouwspeelplaats, waar ze ontdekken wat de bouw hen nu al te bieden heeft. Geschikt voor jongeren tussen 6 en 14 jaar.

Limburg

  • De PXL Hasselt organiseert in de STEM Academy bijvoorbeeld workshops, themafeestjes, bedrijfsbezoeken,… voor de allerjongsten (vanaf 6 jaar) tot jongvolwassenen in het hoger onderwijs.

Meerdaags bouwplezier in Antwerpen

  • Heyo organiseert verschillende soorten kampen voor jongeren vanaf 3 jaar (met en zonder overnachting) tijdens de schoolvakanties, waarbij bouwthema’s vaak terugkomen. Denk maar aan een LEGOkamp of een uitvinderskamp.
  • Bij Thrill Campz mag het allemaal wat avontuurlijker zijn. Sjorren, kampen en eigen constructies bouwen,… Al doende worden jongeren van 4 tot 18 jaar aangemoedigd om out of the box te denken in competitieve spelletjes.
  • Play & Sport organiseert regelmatig kampen die van de allerjongsten (vanaf 3 jaar) echte bouwvakkers maakt. Klimmen, klauteren en ravotten: hun energie kunnen ze er vast wel kwijt.

Bouwplezier op aanvraag

Wat is er fijner dan iets maken met je eigen handen? Het weer afbreken natuurlijk! De Werf van Circus De Sven heeft misschien wel de ludiekste manier om met bouwen in contact te komen. Ingestoken als ‘meespeeltheater’ bouwen kinderen van alle leeftijden zelf de toestellen waarmee ze deze speeltuin te lijf gaan – en breken ze alles weer af om opnieuw te beginnen, op een andere manier.

Bezoek zeker ook…

 

Openbedrijvendag: jongeren worden aangemoedigd om te komen kijken, ruiken en zelfs proeven bij verschillende deelnemende bedrijven. Momenteel nemen 41 bedrijven uit de bouwsector deel; Neem zeker een kijkje bij jou in de buurt.

 

Openmonumentendag laat je kennismaken met onder meer het onderhoud en de restauratie van bekende monumenten. Jong geleerd, is oud gedaan.

Heb je vragen of tips over bouwuitjes? Aarzel niet om met ons contact op te nemen, we helpen je graag verder!