contact
- De bouw,
ook iets voor jou?

Onze regionale adviseurs helpen je graag. Stel hier je vraag!

Serieus ambitieus? Het WTCB bouwt met je mee!

In een wereld waar mens en milieu centraal staan, is bouwen meer dan ooit een uitdaging. Een wereld waar de complexiteit fors toeneemt, de eisen steeds hoger en de normen steeds strenger worden. In die wereld kan alleen de best geïnformeerde aannemer overleven. Veel kans dat jij dat wordt, met het WTCB als compagnon de route.

In een wereld waar mens en milieu centraal staan, is bouwen meer dan ooit een uitdaging. Een wereld waar de complexiteit fors toeneemt, de eisen steeds hoger en de normen steeds strenger worden. In die wereld kan alleen de best geïnformeerde aannemer overleven. Veel kans dat jij dat wordt, met het WTCB als compagnon de route.

Say WTCB?!

 

Het Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf bestaat al sinds 1959 en werd opgericht dóór en vóór de sector. Ze ondersteunen bouwprofessionelen zoals jij bij hun dagdagelijkse taken.

Het WTCB-centrum…

… onderzoekt: ze verricht wetenschappelijk en technisch onderzoek.
… informeert: ze verspreidt de resultaten van het onderzoek en verleent technische en organisatorische bijstand.
… innoveert: ze draagt bij tot de algemene innovatie en ontwikkeling in de bouwsector, o.a. door middel van contractonderzoek op aanvraag van de industrie en de overheid.

 

Kan het nog concreter? Zeker. Krijg jij rillingen als je denkt aan die onvermijdelijke administratieve rompslomp? Dan neemt het WTCB die voor je uit handen. Pijnigt een technisch of bouwkundig vraagstuk je hersenen? Dan ontwart het WTCB dit kluwen en komt ze met de oplossing. Bedenkingen over planning, producten, budget, normen of energieprestaties? Ook dan vormt het WTCB jouw gids.

Het WTCB biedt eigenlijk antwoorden op zo goed als al je praktische vragen en verwachtingen binnen het bouwproces. Zo kan jij als bouw-pro blijven focussen op je eigen kracht.

We CAN build our dreams… on ambitious minds

 

Ben jij als vakman niet vies van een uitdaging? Dat treft, want het WTCB ziet het ook groots. Op hen kan je bouwen, en dat geldt in de toekomst nog méér.

Als referentiecentrum voor de bouw wil het WTCB je inspireren, motiveren en enthousiasmeren om de technologische, economische, ecologische en maatschappelijke uitdagingen aan te gaan. De komende jaren richt ze haar inspanningen op 3 pijlers:

1. Métier: wat een vak(man)!
Hiermee speelt het WTCB in op de dagelijkse behoeften en concrete vragen van de bouwondernemingen om hun kennis op het vlak van technologie en bedrijfsbeheer te verbeteren. Zo ontwikkelen ze bijvoorbeeld tools en apps waarmee je als kmo snel en gemakkelijk inzicht krijgt in technische kwesties.

 

2. Green Deal: groen = groei
Europa moet klimaatneutraal worden tegen 2050 en ons gebouwenpatrimonium staat voor een massale energetische renovatiegolf. Dat betekent een gigantische opportuniteit voor de bouwbedrijven. Logisch dus dat het WTCB – in navolging van Europa, België en de lokale overheden – dit thema vooropstelt.

3. Bouw 4.0: the future is bright
De productiviteit van de bouwsector moet de komende jaren sterk toenemen om concurrentieel te blijven. Kostenbeheersing en kwaliteit blijven een gekende uitdaging om bouwen betaalbaar te houden en om tegelijkertijd de winstgevendheid van bouwbedrijven te verzekeren. Dankzij nieuwe digitale technologieën (zoals bv. drones) maakt het WTCB een efficiëntere werfvoorbereiding en -uitvoering mogelijk.

In dit filmpje worden de WTCB-ambities in 2 minuten
helder uitgelegd.

Tijd en interesse om je te verdiepen? In deze brochure vind je extra info.

Voel jij je ook klaar voor de bouw van morgen?
Het WTCB bouwt met je mee, vanaf de eerste steen!

  • In samenwerking met