BouwForum 2023: vier cruciale werven voor de bouwsector

17/03/2023
Paleis 10
Brussels Expo

De algemene verkiezingen van 2024 krijgen overal al de nodige weerklank. Al gaat het dan vooral over toekomstige coalities of wie de volgende premier wordt. Embuild kiest resoluut voor inhoud en opent op zijn BouwForum vier belangrijke werven die de komende jaren cruciaal zijn voor de bouwsector. Het gaat om betaalbaar en duurzaam wonen, een toekomstgerichte bouwketen met focus op digitalisering en industrialisering, aantrekkelijke bouwjobs en meer overheidsinvesteringen. Stuk voor stuk thema’s die op federaal, regionaal, lokaal en Europees vlak doorwegen. En voor de bouw- en installatiebedrijven van kapitaal belang zijn.

Het BouwForum vindt plaats op vrijdag 17 maart in Paleis 10 van Brussels Expo en gaat van start om 11 uur. Embuild voorziet rond die 4 thema’s een gevarieerd programma met video’s, speeches, panelgesprekken en een key note. Die laatste wordt gegeven door Pierre Wunsch, de gouverneur van de Nationale Bank. Hij snijdt het thema ‘overheidsinvesteringen’ aan, maar zal ook een blik werpen op de conjunctuur op korte en langere termijn. Onder andere de volgende sprekers zullen ook hun visie geven op toekomst van de bouw: Karel Baert (Febelfin), Bob Van Poppel (Van Poppel Bouwbedrijf), Delphine Hallaux (Genetec SA), Claire Nonet (Entreprise Jean Nonet), Olivier Vandooren (Buildwise, het vroegere WTCB), Gianni De Vlaminck (ABVV), Joy Verstichele (Vlaams Huurdersplatform) en Hélène de Troostembergh (BuildUp).

Het BouwForum is het grootste high level debat- en netwerkmoment voor de bouwsector. Inschrijven kan via https://www.bouwforumconstruction.be/. Achteraf volgt nog een netwerkreceptie en een walking dinner. Ook krijgt elke bezoeker een gratis toegangsticket voor Batibouw dat op hetzelfde moment plaatsvindt in de omliggende paleizen van Brussels Expo.

Praktische details

  • BouwForum 2023 – Verkiezingen 2024: Embuild opent de werven
  • Vrijdag 17 maart, deuren gaan open om 10u, start BouwForum om 11u, start netwerkreceptie en walking dinner voorzien rond 12u20
  • Paleis 10, Brussels Expo
  • In samenwerking met