Werken in de bouw? Ook een duurzame job

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker binnen de zoektocht naar een (eerste) job. De bouw speelt daar mee op in.

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker binnen de zoektocht naar een (eerste) job. De bouw speelt daar mee op in.

Op zoek naar een job? Dan ben je in de bouwsector zeker aan het juiste adres.

De bouw heeft jou heel wat te bieden: een mooi loon, divers werk, innovatieve tools … Mooie criteria, maar er is meer. In een grootschalig onderzoek van Deloitte in 2019 bij 13.416 millennials uit 42 landen en 3.009 Gen-Z’ers uit 10 landen, gaf driekwart van de respondenten aan dat ze de sociale en ecologische prestaties van een bedrijf overwegen bij de beslissing waar ze gaan werken. En ook daarom is werken in de bouw een mooie kans! Met de komst van innovatieve tools, creëer jij mee sociale en duurzame impact.

Een duurzame job die geeft om het klimaat en waarmee jij duurzaam bouwt met coole tools

 

Klimaat en energie zijn niet meer weg te denken bij jobs in de bouw. Technici van studiebureaus, werfleiders, conducteurs en tekenaars zijn cruciaal voor de realisatie van energiezuinige gebouwen omwille van hun rol bij de voorbereiding en bij de uitvoering van projecten. Zij moeten de projecten zo detailleren en tegelijk zo op de uitvoering toezien dat de energievereisten effectief worden bereikt.

Zo hebben metsers nu meer dan ooit oog voor de isolatie in de bouwschil. Bij diverse schrijnwerkberoepen is er aandacht voor de luchtdichtheid van raam- en deuropeningen. Dakdekkers houden rekening met de isolatie van de daken. Meer dan voorheen staat de onderhoudsvakman in voor het onderhoud van de installaties en van de bouwschil.

 

 

 

Zo slaag je er samen met je toekomstige collega’s in om in de gebouwensector alleen al 40% van de CO2-uitstoot in ons land terug te dringen. Naast de energetische renovatiegolf werk je in de bouw dag in dag uit aan een betere leefomgeving met meer groen, optimaal waterbeheer, groene mobiliteit, groene energieproductie, circulaire materialenstromen enz.

Het zijn net die nieuwe technieken en technologiën die gezorgd hebben voor een jobshift in bouwsector. De traditionele beroepen in de bouw zijn nog steeds broodnodig, maar ook alternatieve profielen winnen aan belang. Heel wat digitale toepassingen ondersteunen namelijk de realisatie van circulair bouwen en optimaal materialengebruik. Denk maar aan BIM-professionals die digitaal en volledig in 3D het bouwproject voorbereiden, installateurs voor smart buildings, specialisten

 

En natuurlijk ook Virtual Reality die het ontwerpen van gebouwen en projecten totaal anders maakt

 

Bouw jij mee aan een duurzame toekomst?

Vind hier je job binnen de bouw

  • In samenwerking met